Klik hier voor de webversie  
 

Beste lezer,

De zomer ligt achter ons, de herfst is officieel begonnen en we zijn vliegend van start gegaan met onze deelname aan de SSA 2015 in de RAI in Amsterdam.

Inmiddels hebben we ook de eerste najaarscongressen van de NVVB bezocht, hebben we onze 70e gemeente als klant mogen verwelkomen én is er een samenwerkingsovereenkomst gesloten met BKR. De komende weken volgen de overige NVVB najaarscongressen, geven we acte de présence bij een dag vol workshops inzake het vreemdelingenloket in Gent, België, én zijn we aanwezig bij de BOVAG jaarvergadering voor de Verhuur- en Deelautobedrijven. U leest hier meer over in deze nieuwsbrief.

 

Ik wens u veel leesplezier.

 

Chino Klaverweide-Lorteije

Marketing & Sales Director

ORIBI id-solutions  

 

SSA 2015  

Van 22 tot en met 24 september 2015 vond de vakbeurs Safety & Security Amsterdam plaats in de RAI Amsterdam. Ruim 7.000 professionals bezochten - verdeeld over drie dagen - deze beurs om kennis te maken met nieuwe technieken en mogelijkheden op het gebied van toegangscontrole en beveiliging.

 

Ook wij waren aanwezig op deze beurs. Met onze nieuwe stand stonden we naast het Innovatie Plein. De beurs stond voor ons in het teken van het ontmoeten van bestaande en nieuwe relaties én het presenteren van onze snelle bezoekersregistratie. We kijken terug op een geslaagde beurs en willen dan ook alle professionals die we hebben gesproken bedanken voor de interesse in ORIBI in het algemeen en in id-visitor in het bijzonder.

Gepaste trots

 

Met gepaste trots kunnen we u melden dat inmiddels ruim 70 Nederlandse gemeenten gebruik maken van onze id-burger oplossing. Samen gebruiken zij 200 licenties, een gemiddelde van 2,8 licenties per gemeente.

 

Van deze gemeenten zet 24% ook de id-burger automatische gezichtsvergelijking in om look-a-like fraude te voorkomen. De groei van het aantal gebruikers van id-burger bevestigt voor ons dat steeds meer gemeenten zich bewust worden van de risico’s en gevolgen van identiteitsfraude en wat zij daar zelf tegen kunnen doen! Deze risico's en gevolgen van identiteitsfraude komen ook aan bod tijdens onze workshop op het regiocongres van de NVVB op 3 november 2015.

 

Waarom zoveel gemeenten kiezen voor id-burger?  Gemeente Veghel en Gemeente Schouwen-Duivenland lichten dat graag aan u toe.    

 

We willen van deze gelegenheid gebruik maken om alle gemeenten die gebruik maken van id-burger te bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij kijken uit naar de voortzetting van onze prettige samenwerking!

NVVB najaarscongressen


Ook dit najaar worden er regiocongressen en een najaarsvergadering georganiseerd voor leden van de NVVB. Verdeeld over vijf regio’s worden medewerkers van gemeenten geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en nieuwste trends in hun vakgebied. Als zilveren partner van de NVVB nemen wij deel aan alle regiocongressen én zijn we aanwezig op de najaarsvergadering van de regio Noord-Holland.

 

Terugblik

De regio Limburg & Noord-Brabant had de primeur. In Eindhoven stond het congres op 7 oktober in het teken van awareness en het opzoeken van grenzen. Ook wij namen deel aan dit congres waar vooral veel aandacht was voor inzicht in processen, veranderende privacy wetgeving en klantbelang. De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) gaf de presentatie '3,3 miljoen niet-ingezetenen in de BRP'. De identificatie bij de RNI-loketten, waarvoor de id-burger techniek wordt gebruikt, kwam daarin aan bod. 
Op donderdag 15 oktober waren we aanwezig op het regiocongres van Friesland, Noord- Oost & Overijssel in Assen. Een vol programma met veel aandacht voor integriteit, identiteit en het voorkomen van uitbuiting.

 

In het vooruitzicht

In november staan nog twee regiocongressen gepland. Op dinsdag 3 november regio Gelderland en op dinsdag 10 november regio Zuid-Holland/Zeeland en Utrecht. Bij het regiocongres op 3 november verzorgen wij de workshop ‘Voorkomen van Identiteitsfraude’. Bent u aanwezig in Westervoort op 3 november? Meldt u zich dan aan voor onze workshop via het portaal van de NVVB. Het regiocongres van de regio Zuid-Holland/ Zeeland en Utrecht vindt plaats in Vianen op 10 november met als thema ‘Burger(s)zaken zijn onze zaken!´. We sluiten de reeks op 17 november af met de jaarvergadering van de regio Noord-Holland in Opmeer.

 

Wij kijken uit naar de diverse ontmoetingen en (hernieuwde) kennismakingen.

Jaarvergadering van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven

 

Op woensdag 4 november 2015 organiseert de BOVAG haar jaarvergadering voor de branche Verhuur – en Deelautobedrijven. Wij zijn al een aantal jaren partner in business van de BOVAG en zijn ook bij deze vergadering aanwezig.

 

In Amersfoort ontmoeten we oude bekenden én nieuwe contacten, worden we bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in de automotive branche én laten we zien wat id-customer kan betekenen voor de BOVAG-leden. Kortom: een middag vol kennismaking en kennisdeling. Wij kijken er naar uit.  

Samenwerking BKR en ORIBI 

Op maandag 7 september 2015 hebben BKR en ORIBI id-solutions een samenwerkings- overeenkomst getekend. Een overeenkomst die beide partijen in staat stelt hun klanten nóg beter te ondersteunen bij het voorkomen van identiteitsfraude.  

 

De voordelen van samenwerken met BKR

Door samen te werken, worden de krachten van beide organisaties gebundeld. Onze id-software controleert de echtheidskenmerken van een identiteitsdocument, volledig automatisch en binnen enkele seconden. Deze controle kan door de samenwerking met BKR worden uitgebreid met een controle op geldigheid. Deze geldigheidscontrole wordt uitgevoerd met behulp van de BKR VIS toetsing. Er wordt getoetst of het identiteitsdocument ongeldig is verklaard. Deze informatie is afkomstig van drie bronleveranciers: de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer), de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) en de Landelijke Eenheid Nationale Politie (LENP).

 

De samenwerking levert extra controlemogelijkheden op en hierdoor gaan we samen de strijd aan tegen identiteitsfraude. Inmiddels maken vijf gemeenten gebruik van deze gecombineerde toetsing.

ORIBI  id-solutions
Bedrijfsweg 15  |  5061 JX Oisterwijk  |  T  +31 (0)13 521 12 56   |  info@oribi.nl

 
 
Wilt u liever geen nieuwsbrief van ORIBI id-solutions ontvangen, klik dan hier om u af te melden.